Zodra je met een tractor op de openbare weg gaat rijden, dien je een trekker rijbewijs te hebben. Het trekker rijbewijs staat bekend als het T-rijbewijs. Op je 16e kun je hiervoor het praktijkexamen doen.

Trekker en Tractor

Om op eigen weg of akker te rijden met een trekker of tractor heb je geen rijbewijs nodig. Toch kan het gebeuren dat je toch een stuk over de openbare weg moet en dan dien je het trekker rijbewijs te hebben.

Was je voor 1 juli 2015 nog niet in het bezit van een autorijbewijs, dan zul je rijlessen moeten nemen voor je trekker rijbewijs. Voordat je het praktijkexamen gaat doen, dien je geslaagd te zijn voor het theorie examen.

Let op!
Het trekker rijbewijs is niet voor alle trekkers en tractoren geldig. 

Het rijbewijs T geldt namelijk voor landbouwtractoren, bosbouwtractoren en motorrijtuigen met een beperkte snelheid. Voertuigen met een beperkte snelheid mogen in Nederland niet harder dan 25 of 45 kilometer per uur. Voorbeelden van deze voertuigen zijn wegtreintjes, een vorkheftruck en SRV-wagens.

Het trekker theorie-examen.
Voor tractoren is er een speciaal theorie-examen gemaakt. Je kunt je daarop voorbereiden met een boek maar veel effectiever is het studeren met behulp van het online programma: de VTO Speedtheorie.

Trekker theorie oefenen rijbewijs Nederland

VTO Speedtheorie is er speciaal voor de leerling die snel, effici├źnt en effectief de theorie wil leren.

Theorie Nederland