Kilometerregistratie

ritty kilometerregistratieZodra je je Theorie hebt afgerond en je rijbewijs hebt behaald is natuurlijk de vraag of je ook voor je werk gaat rijden. Zodra je bijvoorbeeld ZZP-er bent of wellicht werkt als account manager of een andere functie waarin je de gereden ritten moet registreren door een zogenaamde kilometerrittenadministratie. Dit is van belang voor de regelgeving over kilometerregistratie die in Nederland geldt.

Afhankelijk van de mate of je zakelijk of privé kilometers rijdt kun jij, of je werkgever, gebruik maken van een aantal aftrekposten. Zo mag je bijvoorbeeld (afhankelijk van jouw situatie) als zelfstandige een bedrag per gereden kilometer aftrekken of je werkgever mag dit voor jou doen. Of, als de auto op de zaak staat, kosten deels aftrekken binnen de verhouding zakelijk en privé gereden kilometers.

Het is erg veel werk om een goede kilometer registratie bij te houden. Van iedere rit moeten de onderstaande gegevens ingevuld worden. Zowel voor de heen als terugreis.
– datum en tijdstip;
– adres waarvan wordt gestart;
– bestemmingsadres;
– route beschrijving; (zijn er file´s of omleidingen ook deze noteren)
– kilometerstand begin;
– kilometerstand eind;
– hoeveel kilometer er per rit gereden is;
– aangeven of het een zakelijke of privé rit is geweest. (kilometers hierop scheiden)

Voor jou of je werkgever is een sluitende en gemakkelijke rittenregistratie via een simpele app enorm handig en bespaard kosten! Zo kun je op de website van de App Ritty al snel uitrekenen dat bij een kilometergebruik van 20000 je al snel € 3800,00 per jaar kan besparen. Bovendien voldoet Ritty aan de criteria die de Nederlandse belastingdienst heeft gesteld rondom een sluitende rittenregistratie.

De Ritty app werkt met een klein trackerdivice die niet ingebouwd hoeft te worden en is voornamelijk geschikt voor kilometer declaratie.

De App mailt maandelijks een handig overzicht van uw gereden ritten die zo de administratie in kan. Bovendien werkt de App volledig automatisch dus je hoeft de app niet handmatig aan – en uit te zetten.

Ritty kun je gratis 30 dagen proberen en is tussendoor altijd opzegbaar.